Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от tuning7350 Покажи съобщение
    Ако LPG/CNG е качествена и монтирана кадърно няма проблем да се монтира и на чисто нова кола! Аз монтирах CNG-BRC със система за смазване на клапаните на кола 2015г. Разлика във динамиката на автомобила градско-магистрално няма! Единствено се усеща разлика като тръгна да катеря балканите , което е рядко! Но с една предавка надолу и всичко е наред.

---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 23:09 ----------

Това са пълни глупости!!!! Къде прочете 250 гръмнали АГУ в България за 1 година? Вероятно има повече гръмнали домашни бойлера отколкото LPG!
    Беше просто изявление в новините,но не разбрах кое те притеснява,самата цифра,или защото е занижена? Защото според мен при около 1 000 000 АГУ,от които според МВР 30% са поставени в съседния гараж от "чичо Митко" цифрата може и да е доста по голяма.Освен това за да поставиш съд под налягане в собственият си багажник,и после да качиш семейството си вътре на сантиметри от него,трябва много да си я закъсал.И още нещо, "пълни глупости" са да сравняваш домашен бойлер с АГУ,нали се сещаш че във втория случай със сигурност си в играта...
    Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

• Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
      Беше просто изявление в новините,но не разбрах кое те притеснява,самата цифра,или защото е занижена? Защото според мен при около 1 000 000 АГУ,от които според МВР 30% са поставени в съседния гараж от "чичо Митко" цифрата може и да е доста по голяма.Освен това за да поставиш съд под налягане в собственият си багажник,и после да качиш семейството си вътре на сантиметри от него,трябва много да си я закъсал.И още нещо, "пълни глупости" са да сравняваш домашен бойлер с АГУ,нали се сещаш че във втория случай със сигурност си в играта...
      Бутилките за метан гарантират високо ниво на сигурност, всички са подложени на стриктни тествания по време на хомологация и по време на работата им.Силата, неоходима за тестване на налягането е 300 bar, а действащото налягане е 220 bar, което подсказва, че цилиндрите са устойчиви на въздействие.От доклад на норвежкото Bureau Veritas става ясно, че риска свързан с използването на автомобили, задвижвани от метан е не по-голям от риска от автомобили, задвижвани от дизел и бензин!
      EXX- Alfa Romeo 147 1.6ТС 120к.с-2001г. - Gray /147-105к.с-2009г. - Black/ 147-105к.с-2008г.-Brown
      147-105к.с-2008г. - Brown/147-105к.с-2009г. - Red
      NEW-Cruze 1.8 16v 144к.с-2014г./BMW 120d 177к.с

Comment

• http://gospodari.com/%D0%BC%D1%8A%D0...deo124463.html
        Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

• Безопастният метан.
          http://www.btv.bg/article/1122819165...v_Plovdiv.html
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Баща ми имаше Ланча Дедра с обикновена газова, която кара над десет години без проблем, докато накрая самата кола грохна. Сигурен съм, че ако човек си сложи качествен газов инжекцион (Бардилони, Романо и т.н.) и той бъде качествено монтиран, няма от какво да се притеснява!

Comment

• Първоначално публикувано от Furinax_BG Покажи съобщение
              Баща ми имаше Ланча Дедра с обикновена газова, която кара над десет години без проблем, докато накрая самата кола грохна. Сигурен съм, че ако човек си сложи качествен газов инжекцион (Бардилони, Романо и т.н.) и той бъде качествено монтиран, няма от какво да се притеснява!
              Ти може, аз може, обаче докато си чакаш на светофара и предната кола се взриви, в лицето ти.

Comment

• Първоначално публикувано от tuning7350 Покажи съобщение
                Бутилките за метан гарантират високо ниво на сигурност, всички са подложени на стриктни тествания по време на хомологация и по време на работата им.Силата, неоходима за тестване на налягането е 300 bar, а действащото налягане е 220 bar, което подсказва, че цилиндрите са устойчиви на въздействие.От доклад на норвежкото Bureau Veritas става ясно, че риска свързан с използването на автомобили, задвижвани от метан е не по-голям от риска от автомобили, задвижвани от дизел и бензин!
                Бутилките почти винаги не са проблем,а съпътващите ги механизми.Както и да е,рискът между бензин и газ може и да е еднакъв,но да си сложим двата риска едновременно,ми се вижда леко екстремно!?
                Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

• Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                  Бутилките почти винаги не са проблем,а съпътващите ги механизми.Както и да е,рискът между бензин и газ може и да е еднакъв,но да си сложим двата риска едновременно,ми се вижда леко екстремно!?
                  Ок нека кажем, че всеки е прав понеже си има собствени виждания! Аз шофирам на газ от 15 години и съм изключително доволен! На метан карам отскоро като автомобила е почти нов, и съм много доволен!
                  В момента съм се прицелил в Е-класа на мерцедес след 2012г. с фабричен метан. Виенските таксита са такива и чувам ласкави отзиви за тях.
                  Много е важно когато човек се реши да монтира газ-метан задължително да слага качествени, и доказани марки задължително в оторизирани сервизи, като от цената на системата не трябва да се икономисват средства. Задължителните прегледи да се минават в оторизираните пунктове, и ако автомобила се кара повече от 10 години бутилката или направо цялата система да се замени с нова. Ако всичко се спазва няма как да има проблеми. Гърмят и издишат старите бутилки, и течащи изпарители.

---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:41 ----------

Първоначално публикувано от krustnika Покажи съобщение
                  Монтирана при Чичо Евгений

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:43 ----------

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Безопастният метан.
                  http://www.btv.bg/article/1122819165...v_Plovdiv.html
                  Безопасният бензин.
                  https://www.novini.bg/news/385492-%D...%B0%D0%BB.html

---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 22:52 ----------

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Ти може, аз може, обаче докато си чакаш на светофара и предната кола се взриви, в лицето ти.
                  Лошото е, че всички коли нов внос съпроводени с газ или метан са на 10+ години и на много, много километри! Българина плаща колата нов внос, сменя ремъци, масла и други нещица... регистрира колата, и пълни газовата уредба без да се е замислил с какви компоненти е системата!? Изправна ли е!? Бутилката на колко години е!? И естествено домашните майстори на АГУ в БГ! Е мисля, че всичко това е проблема, а не самите системи
                  Да пази Господ Всяка кола при неправилна поддръжка и мундарщина била бензин, дизел, газ, метан може да е опасна Но ако гледаме винаги с лошото още щяхме да се возим на каруци и коне
                  EXX- Alfa Romeo 147 1.6ТС 120к.с-2001г. - Gray /147-105к.с-2009г. - Black/ 147-105к.с-2008г.-Brown

Comment

• Да бе коне, да паднеш и да се претрепеш
                    Проверката на газовите системи, ако въобще има такава е пародия. Някъде ми искат паспорт другаде не и аз не знам какво става. Иначе таксата за ГТП е по висока.
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:12.

Comment

• Здравейте, знам че темата е за 156/147, но понеже в другия раздел не видях такава тема, искам да попитам тук дали някой случайно е гледал тези 2 159-ки, тъй като съм от София и все не мога да намеря време да отида да ги видя.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...7&slink=2i003l

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...2&slink=2i003l
                      GTV 1.8

Comment

• Първоначално публикувано от krustnika Покажи съобщение
                        Колега, забеляза ли колко каза, че е платил за газовата уредба !?? Цели 200лв сори.. ама качествена газова рейка струва повече от 200лв. нямам представа каква е тая система за 200лв.

---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 23:18 ----------

Първоначално публикувано от rumen1 Покажи съобщение
                        Здравейте, знам че темата е за 156/147, но понеже в другия раздел не видях такава тема, искам да попитам тук дали някой случайно е гледал тези 2 159-ки, тъй като съм от София и все не мога да намеря време да отида да ги видя.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...2&slink=2i003l
                        Близо е до мен. Ако ще помогна мога да я погледна за първи впечатления и да пиша.

Comment

• Стига да не те занимавам прекалено, ще съм ти благодарен. Поне на първо четене да разбера как е. Принципно имам проблем с времето и все не мога да си отделя един ден да отида да я видя. Аз принципно си търся комби, но пък тази много ме блазни, че е автоматик.
                          GTV 1.8

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            Това е глупава логика. В тоя ред на мисли може и зимата да не излизаш от вкъщи, защото ледена шушулка може да ти падне на главата или пък въобще да не караш кола, защото може да стане катастрофа и да пукнеш...

Comment

• Първоначално публикувано от Furinax_BG Покажи съобщение
                              Това е глупава логика. В тоя ред на мисли може и зимата да не излизаш от вкъщи, защото ледена шушулка може да ти падне на главата или пък въобще да не караш кола, защото може да стане катастрофа и да пукнеш...
                              Твоето е глупаво, дори не мога да го нарека логика.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                                Твоето е глупаво, дори не мога да го нарека логика.
                                Имам предвид, че дали газовата бутилка на някой друг ще избухне или не е нещо извън твоя контрол. Човек не може вечно да живее в страх какво евентуално може да му се случи... В тоя ред на мисли дай да си стоим само в къщи, щото видиш ли навън е страшно....

Надявам се, успя да хванеш това, което искам да кажа!

Comment

Working...
                                X